Nextbase 622GW dash cam review | Way more than just a camera

Posted on

Autoblog kan een aandeel ontvangen van aankopen die zijn gedaan via links op deze pagina. Prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud.

Een miljoen. Dat is ongeveer hoeveel dashcams er in 2021 zijn gekocht. Dat lijkt misschien veel, maar het is een fractie van de bijna 8 miljoen videodeurbellen die in 2020 zijn gekocht, ook al dienen beide een vergelijkbaar doel. Jarenlang hebben we video’s van dashcams overal op internet gezien en het afgelopen jaar is hun populariteit in de VS eindelijk begonnen toe te nemen. Er zijn 142 miljoen huizen in de VS, vergeleken met bijna 290 miljoen geregistreerde auto’s, dus waarom heeft het zo lang geduurd voordat dashcams populairder werden? De waarheid is dat de markt tot voor kort een onvolwassen categorie was met matte producten die pagina’s van Amazon vulden. Dat is waar Nextbase binnenkomt.

Voor de toepassing van dit artikel hebben we een handvol Nextbase-dashcams en -modules getest, de feature-full 622GW, evenals de Rear Window Cam, de Rear View-camera en de Cabin-cameramodules. Afhankelijk van uw behoeften kunt u kiezen uit zes verschillende modellen van Nextbase, variërend van $ 50,99 tot $ 339,99.

622GW dashcam – $ 319,99

De 622GW is de alles-in-één-dashcam van Nextbase. In feite is het gewoon een dashcam noemen als een iPhone gewoon een telefoon noemen. Hier is een kort overzicht van de specificaties:

    Resolutie: 4K @ 30fps, 1440 @ 60fps, 1080p HD @ 120fps Scherm: 3” HD IPS Touchscreen Beeldstabilisatie: Ja WiFi: QuickLink Wi-Fi Nachtzicht: Ja, Verbeterde nachtmodus What3Words: Ja GPS: 10Hz Intelligente parkeermodus: Intelligent Emergency Response: Ja Alexa: Ingebouwd polarisatiefilter: Ingebouwd Kijkhoek: 140° Lens: 6 lagen f1.3 Modulecompatibiliteit: Achterruitcamera, Auto-achteruitrijcamera, Cabinezichtcamera

Oplossing

Lange tijd was resolutie koning, en misschien is dat nog steeds zo, hoewel het lijkt alsof de camera-industrie (voorlopig) heeft gekozen voor 4K als de standaard voor optimale kwaliteit, en dat is wat de 622GW heeft, afhankelijk van hoe je het gebruikt . Als je opneemt met 4k, betekent dat ook dat je opneemt met 30 fps, niets sneller. Verhoog het tot 60 fps en je kijkt naar 1440p, en bij 120 fps super slow motion, ben je terug naar Full HD. Dit is helemaal niet verrassend; zo werkt bijna elke camera die er is: hoe sneller de framesnelheid, hoe meer verwerking, hoe lager de resolutie.

Meer resolutie betekent over het algemeen een betere beeldkwaliteit, wat vooral belangrijk is wanneer u probeert het kenteken te onderscheiden van een auto die u aanrijdt.

Scherm

Het scherm op de 622GW is helder en duidelijk, hoewel ik meestal de app gebruikte en niet het scherm zelf. Hoewel het responsief is, is het niet zo soepel als een smartphone als het gaat om de touchscreen-mogelijkheden. Dat gezegd hebbende, is het gemakkelijk om door elk van de menu’s te navigeren terwijl deze is gestopt. Het wordt niet aanbevolen om het tijdens het rijden te gebruiken.

Beeldstabilisatie

Toen GoPro voor het eerst beeldstabilisatie in hun camera’s introduceerde, was het een complete game-changer. Ik had niet langer te maken met het jello-effect dat gepaard kon gaan met het monteren van mijn action cam op mijn mountainbike, auto of drone. Dezelfde reden waarom ik dol was op beeldstabilisatie op mijn GoPro, is waarom ik er dol op ben op deze dashcam. Duidelijker beeldmateriaal. Ja, helderder beeldmateriaal ziet er beter uit als je het met je vrienden deelt, maar het kan ook de factor zijn om erachter te komen wat er precies is gebeurd bij een ongeval.

QuickLink wifi

Jarenlang heb ik te maken gehad met wifi-verbindingen tussen mijn telefoon en verschillende camera’s die te wensen overlaten, of dat nu een haperende service is of het laten vallen van clips terwijl ik ze van de camera naar mijn telefoon overzet. Ik ben blij te kunnen melden dat in de maand-plus van het testen, ik maar één keer de verbinding had mislukken en een paar seconden later weer verbinding kon maken.

Verbeterde nachtmodus

Ik ben in mijn leven twee keer aangereden tijdens het rijden. Een keer tijdens de spits op de linkerrijstrook van het verkeer op de snelweg, en een andere tijdens het wachten op de linkerrijstrook tijdens de spits. Geen van deze tijden was terwijl de zon op was. Hoewel nachtelijk rijden slechts 25% van de tijd dat we op de weg zijn, vertegenwoordigt, is het volgens de NHTSA verantwoordelijk voor bijna 50% van alle ongevallen, dus uw dashcam zou dan ook moeten kunnen presteren . De verbeterde nachtmodus maakt het gemakkelijker om details te lezen tijdens het rijden ‘s nachts en het werkt zoals geadverteerd, dankzij de nieuwe, grotere sensor in de 622GW.

What3Words en GPS

De 622GW biedt twee manieren waarop hulpdiensten u kunnen vinden: GPS en What3Words. Als u niet bekend bent met de laatste, is volgens hun website “what3words een wereldwijde adresseringsoplossing waarbij elk vierkant van 3 x 3 meter ter wereld een adres heeft gekregen dat bestaat uit 3 woorden uit het woordenboek. Dit is uniek in de wereld en betekent in feite dat mensen je veel gemakkelijker kunnen vinden en het is een mensvriendelijke manier om locatie te communiceren.”

Hoewel ik de functie gelukkig nooit in een noodsituatie heb hoeven gebruiken, was de GPS tijdens een roadtrip van 600 mijl door wat meer landelijke delen van Colorado perfect, zelfs in sommige steilere valleien, en de toevoeging van de What3Words-functionaliteit is een redundantie die me geruststelt.

Intelligente parkeermodus

We kennen het allemaal: je loopt naar je auto na een les of een feestje en er is een nieuwe deuk of gebarsten bumper en niemand heeft een briefje achtergelaten. Deze modus, die gebruikelijk is op dashcams, wekt de camera wanneer deze een botsing detecteert terwijl u geparkeerd staat en begint onmiddellijk met opnemen. Dit is echt waar ik een dashcam voor zou nemen: scenario’s waarin ik niet aanwezig ben en elke keer dat ik het testte door van buiten tegen mijn auto aan te stoten terwijl deze geparkeerd stond, werkte het zoals het hoort.

Noodhulp

Emergency SOS is een functie die wordt aangeboden op de 322GW-dashcam en die ongelooflijk nuttig kan zijn voor diegenen die hun tijd besteden aan het rijden op landelijke, minder bereisde wegen waar een ongeval misschien niet meteen wordt gezien. Als de dashcam een ​​crash en een gebrek aan beweging detecteert, kan hij een signaal afgeven aan de hulpdiensten.

Volgens Nextbase “bevatten de noodwaarschuwingen die naar de integrator en de hulpdiensten worden gestuurd standaard GPS-locatie en koers, maar ook andere persoonlijke gegevens zoals medische geschiedenis, bloedgroep en allergieën.”

Hiervoor is wel een abonnement van $ 4,99 per maand vereist, dus u zult moeten beslissen of dit het voor u waard is.

De Rear Window Cam is precies hoe het klinkt. Het is een camera ter grootte van een pingpongbal die aan de achterruit kan worden bevestigd, met een lens met een hoek van 140 graden om eventuele ongevallen of incidenten achter in uw auto vast te leggen. Luister eerst naar het volgende voordat je een achtercamera afwijst: volgens de NHTSA zijn kop-staartbotsingen de meest voorkomende soort ongevallen in Amerika, goed voor bijna een derde van alle botsingen.

De Rear Window Cam maakt verbinding met de 622GW via een 6,5 meter lange kabel die in de HDMI-poort aan de zijkant van de camera kan worden gestoken. 6,5 meter of 21′ 4” lijkt misschien veel, hoewel het de bedoeling is dat het aan het zicht wordt onttrokken in de hemelbekleding van uw voertuig, dus hoe langer hoe beter naar mijn mening. Ik rijd in een Ford Flex met drie rijen en de kabel was lang genoeg om langs de hemelbekleding naar achteren te lopen met meer dan een paar meter over. De camera zelf is magnetisch en kan gemakkelijk aan de houder worden bevestigd, waardoor aanpassingen mogelijk zijn, zodat u precies het beeld krijgt dat u uit de achterruit wilt.

Achteruitrijcamera – $ 99,98

Voor degenen onder u die geen voertuigen met drie rijen besturen en geen zin hebben om een ​​6 meter lange kabel van de voorkant van uw auto naar de achterkant te voeren, is de achteruitkijkcamera wellicht een betere optie. Het wordt via de HDMI-poort rechtstreeks in de 622/522/422/322GW bevestigd en heeft een telelens om vast te leggen wat er door uw achterruit gebeurt, net zoals uw achteruitkijkspiegel dat doet. Wanneer hij verbinding maakt met de dashcam, maakt de dashcam vier afzonderlijke videobestanden tegelijk, twee voor en twee achter. Volgens Nextbase zijn de resoluties voor deze video’s afhankelijk van de camera die je gebruikt. Voor de 622GW is de resolutie van de camera aan de voorkant 4K, de achterkant is 1080p; voor de 422/522GW is de resolutie van de camera aan de voor- en achterkant 1080p, of voor 1440p en achter 720p, en bij de 322GW is de resolutie aan de voorkant 1080p, de achterkant is 720p. Deze resoluties zijn hetzelfde, of u nu de achteruitrijcamera, de achteruitkijkcamera of de cabinecamera gebruikt.

Cabinecamera – $ 99,99

Deze camera is, net als de achteruitkijk- en achterruitcamera’s, compatibel met de 322GW, 422GW, 522GW en 622GW. Het maakt rechtstreeks verbinding met de dashboardcamera aan de voorkant, geen extra kabels nodig. In feite is hij op het eerste gezicht bijna identiek aan de achteruitrijcamera, met als belangrijkste verschil dat deze groothoekcamera niet op de achterruit focust, maar de hele cabine in beeld brengt. Omdat ik meestal alleen in de auto zit, met misschien wat honden op de achterbank, vond ik dit uitzicht op de cabine het minst wenselijk voor mijn gebruik. Dat gezegd hebbende, als je kinderen hebt, of tijd achter het stuur doorbrengt als uber- of lyft-chauffeur, is dit camerabeeld misschien meer iets voor jou.

Installatie

Allereerst, wanneer u de doos opent en op de aan / uit-knop drukt, wordt u gevraagd de camera een paar uur op te laden. Een perfect moment om erachter te komen hoe u de camera installeert zonder dat er overal kabels in uw auto hangen. In de doos zit een plastic gereedschap waarmee u de kabels gemakkelijk in uw hemelbekleding en achter het materiaal dat de pilaren in uw auto bedekt, kunt verbergen. Mijn auto heeft een extra stopcontact aan de passagierszijde van de auto, bij de linkerknie van de passagier, dus ik kon de kabel omhoog en rechts van de voorruit voeren, langs de a-stijl en onder het dashboardkastje, waardoor de kabel grotendeels, maar uw kilometerstand kan variëren. Hierdoor kan ik de camera altijd aangesloten houden, zodat hij aangaat als ik de auto aanzet.

De kabel voor de achteruitrijcamera was een beetje lastiger, omdat ik hem boven beide passagiersdeuren en op de achterklep moest zien te verbergen.

Kijk eens naar de recensies voor zowat elke dashcam op Amazon en je ziet overal beoordelingen van één ster, klagend dat de camera na een paar maanden begon te bevriezen of niet opnam zonder waarschuwing. Hoewel het gemakkelijk is om een ​​camera de schuld te geven, is dit meestal te wijten aan de geheugenkaart en niet aan de camera. In tegenstelling tot de geheugenkaarten in je GoPro-, drone- of spiegelloze camera, worden dashcam-kaarten veel misbruikt en worden ze voortdurend geschreven en herschreven. Hierdoor zijn de snelheid en kwaliteit van de kaart nog belangrijker, zeker bij een 4K camera als de 622GW.

Hoewel de Nextbase microSD-kaart normaal gesproken een extra aankoop is, raden we je aan om het geld uit te geven aan een kwaliteitskaart als je wilt dat je camera goed werkt. De 32 GB-kaart is een beetje klein voor een 4K-camera met grotere bestandsgroottes dan een 1080p-camera, maar die kaart wordt momenteel samen met de camera aangeboden op Netxtbase.com of op Amazon voor $ 19,99. Het aanbod van 128 GB en 256 GB is ideaal voor 4K, maar kost respectievelijk $ 99,99 en $ 129,99.

Naast het aanschaffen van het juiste type kaart is ook kaartonderhoud iets om rekening mee te houden. Nextbase raadt aan om je kaart elke 2-4 weken te formatteren, afhankelijk van hoeveel je rijdt, om alles soepel te laten verlopen. Gelukkig was dit met behulp van een kalenderherinnering op mijn telefoon een volledig pijnloos proces. Vergeet niet om alle foto’s of video’s die u wilt bewaren vooraf op uw telefoon of computer op te slaan.

De kenmerken van de Nextbase 622GW, evenals die van de bijbehorende modules, maken het de prijs waard, zelfs als die prijs hoog is. Hoewel de markt voor dashcams nog jong is, vooral hier in de VS, weet de 622GW boven de rest uit te steken.

Kijk, ik snap het helemaal. Niet iedereen heeft het geld om $ 500+ uit te geven aan een dashcam, dus de 622GW met alle accessoires is misschien niet de camera voor jou. Gelukkig zijn de andere dashcams in de line-up van Nextbase net zo solide, maar bieden ze minder functies, en hebben ze een prijs die voor elk budget acceptabel is.