How to tune a car right: Part 1, tuning GM with Top Speed Cincy

Posted on

Niet zo lang geleden schreef ik een verhaal over een ponyauto getuned met een supercharger. De installatie van de ventilator was correct uitgevoerd. Toen zette de eigenaar van de auto een set fantastisch uitziende wielen vast, gewikkeld in goed uitziend maar goedkoop rubber. Tijdens mijn eerste testrit kon ik die supercharged zoetheid niet op de grond krijgen. Het was de perfecte rit om op een vrijdagavond op een parkeerplaats van Burger King te parkeren. Ik draaide rond op een zondagse rit, schudde mijn hoofd dat iemand vijf cijfers had uitgegeven om meer vermogen op de juiste manier te krijgen, met een schone installatie, en veegde vervolgens de winst zo grondig weg dat de standaardmotor waarschijnlijk de banden zou hebben overweldigd.

Dit zette me aan het denken over de manieren waarop mensen hun zoektocht naar pk’s verpesten, ofwel aan de voorkant door niet aan te dringen op een schone installatie en er het geld voor te betalen, of aan de achterkant met aanvullende aankopen zoals goedkope banden of goedkoop gas. Dus belde ik drie tuners, één gericht op GM, één op Mopar, één op Ford, om erachter te komen wat mensen moeten weten over hoe ze het beste vermogen voor hun doelen kunnen krijgen en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat ze al dat vermogen kunnen gebruiken. . Het eerste interview in deze driedelige serie is met Blake Leonard bij Top Speed ​​Cincy in Cincinnati, Ohio. Hij zit al 12 jaar in het vak en is gespecialiseerd in moderne huishoudelijke prestaties, meestal op basis van GM. Het interview is bewerkt voor duidelijkheid en beknoptheid.

Waar moet iemand beginnen met het afstemmen van zijn GM-product?

Het belangrijkste bij elke build is om een ​​einddoel en een budget te hebben, en laat de persoon met wie je te maken hebt je vertellen of dat budget realistisch is. Met een einddoel koop je onderdelen niet dubbel. Als je zegt “Ik wil 700 wiel maken” [horsepower]”Hoe wil je het doen? We zullen nitrous, Procharger, turbo’s en wat voor soort brandstof bespreken, zodat we een injector kunnen kiezen die niet maximaal is als je daar aankomt.

De meeste kopers kijken niet op de weg?

Vaak bouwen ze de auto gewoon terwijl ze bezig zijn, en dat is prima. Maar als je wat vooruitdenkend bent, kun je een combinatie samenstellen die geweldig zal zijn voor het eindproduct.

Laten we zeggen dat je gewoon een nokkenas wilde en je zegt: “Misschien ga ik later een boost geven, maar het is momenteel een beetje buiten mijn budget. Ik wil nog steeds een goed schokkerig stationair toerental, wat raad je aan?” We kunnen een nokkenas in die auto plaatsen, maar als ik niet wist dat je de weg op zou kunnen gaan, zouden we er een kunnen plaatsen die gebaseerd is op het feit dat hij volledig motorisch is. [naturally aspirated – ed.] en het zal niet ideaal zijn voor een boost. Je laat veel op tafel liggen als je gaat boosten. Of ik kan een nokkenas in je auto plaatsen die je nog steeds goed stationair laat draaien, je krijgt nog steeds vermogenswinst, maar het zal ook boostvriendelijk zijn op de weg, en je offert nu maar een klein beetje op voor alle motoren.

Dus het verkrijgen van de juiste onderdelen voor uw ultieme build is de beste manier om op de lange termijn tijd en geld te besparen.

Absoluut. Combinatie is alles. Als er iets is dat ik mensen wil onthouden, is het dat de tuner niet het vermogen levert, de combinatie maakt het vermogen, de tuner maakt de combinatie veilig. Mensen hangen vast aan deze dyno-nummers en ze denken dat de tuner het gewoon op “Kill” kan zetten en alle macht in de wereld kan maken. Maar de tuner levert niet echt het vermogen. Ja, ze kunnen van invloed zijn op hoe de auto rijdt, ze kunnen iets meer piekvermogen leveren dan een andere tuner, maar twee zeer goede kalibraties zouden bijna hetzelfde vermogen op dezelfde auto moeten leveren.

  Lamborghini Revuelto: The Newest Addition to the Lamborghini Lineup

Wat bedoel je met “De combinatie maakt de kracht?”

De combinatie is welke onderdelen je gebruikt om uit de auto te halen wat je wilt: headers, koude luchtinlaat, dat soort dingen. Dat zijn de onderdelen die de kracht maken. De afstemming is de kalibratie in de ECM die we manipuleren om het brandstof- en ontstekingstijdstip en de rijeigenschappen te bieden die nodig zijn voor die combinatie. De auto weet niet welke onderdelen erop zitten, dus als je een koude luchtinlaat of -uitlaat op een auto plaatst, denkt de auto nog steeds dat hij standaard is totdat hij is afgesteld. Je krijgt meer lucht in en meer lucht uit, dus je gaat meer vermogen leveren, maar de motor levert dezelfde hoeveelheid brandstof, dus je hebt een magere conditie. De software-tuning maakt alles veilig om erop uit te gaan en plezier te hebben. En het verschil tussen een veilige melodie en een “hot tune” is slechts een paar pk – het is echt niet veel.

Wat heeft YouTube gedaan met de tuningwereld? Mensen die denken: “Ik heb het online gezien, dus waarom kunnen we dit niet gewoon doen?”

Dat kan een enorme pijn in de kont zijn. Als iemand binnenkomt en zegt: “Hé, kun je het op deze manier doen? Ik zag het online.” Ik zeg ja of nee of het gaat werken. Zo niet, dan ga ik het niet zo doen. Als je iemand wilt vinden die dat wil, is dat prima. Iedereen denkt dat het makkelijk is omdat je deze draagbare programmeurs hebt, maar ze zijn niet goed. Elke die ik heb gezien, is een steek in het duister. Elk voertuig is anders. Je zou twee identieke auto’s van de lopende band kunnen hebben en ze moeten misschien anders worden afgesteld, alleen vanwege mechanische toleranties en hoe de dingen passen. Ze zullen in de buurt zijn, maar ze zijn misschien niet exact, en het is niet iets waar je normaal gesproken een postordermelodie voor kunt krijgen. Aangepaste kalibratie is altijd de beste keuze. De enige keer dat ik een handheld-programmeur zou aanbevelen, is als je alleen maar met je voertuig naar de dyno moet rijden. Elke belangrijke combinatie of iets met een behoorlijke hoeveelheid werk die eraan is gedaan, heeft een aangepast deuntje nodig.

U hebt een arts nodig die de vitale functies van de patiënt begrijpt.

Absoluut. Ik maak daar grappen over met een paar van mijn bevriende dokters. Als iemand een auto binnenbrengt om de diagnose te stellen, moet ik hem bellen en hem het slechte nieuws vertellen, zoals: “Hé man, cilinder drie is gewond.” Het is wild, maar het is een gekke, gekke industrie geworden.

Dus hoe vind je de beste dokter?

Als je een tuner in gedachten hebt die je wilt gebruiken, praat dan 15 of 20 minuten met hem over jouw combinatie. Kijk of er onderdelen zijn die ze willen dat je hebt voordat je het binnenbrengt. Een grote die over het hoofd wordt gezien, zijn bougies – zodra je behoorlijk vermogen begint te produceren, moet je naar een koudere bougie gaan. Ik zou jongens laten komen, we zouden de auto op de dyno vastmaken, ik zou een halve slag maken [the beginning of a dyno run – ed.] en krijg een ontploffing of klop, en ik zou een bougie trekken en erachter komen dat het nog steeds de bougie is, ook al heeft deze man een Procharger en nokkenas. Je kunt echt geld verspillen door niet al je eenden van tevoren op een rij te hebben. En erger nog, je kunt een motor beschadigen.

  McLaren 720S successor teased with startup sound, rear view

Wat als iemand al een deuntje heeft waarvan ze je vragen om het te repareren of er meer kracht uit te halen?

Stel dat uw auto koppen en nokkenas heeft en u wilde een nieuwe inlaat en gasklephuis. Ik zou daar naar binnen kunnen gaan en zien hoe ze het voertuig hebben afgesteld, en het kan voor die combinatie werken, maar het is misschien niet hoe ik het het liefst doe. Dus meestal beginnen we met zoiets gewoon opnieuw. Ik wil niet op zoek naar verschillende bugs als het iets is waar ik niet bekend mee ben. Als je je auto naar een nieuwe tuner brengt en ze willen het deuntje dat er al op staat niet gebruiken en ze willen opnieuw beginnen, wees dan niet verbaasd.

Dan terug naar waar we begonnen: wat is de beste manier om te beginnen met een GM-product?

Ik denk dat de magische combinatie, vooral voor op GM gebaseerde dingen van ’97 en hoger, inlaat en uitlaat is geweest. Je krijgt wat geluid, je krijgt meer kracht. Alles voorbij een inlaat van koude lucht moet u voor de veiligheid afstemmen. Daarna is het magische deel een nokkenas. Ze geven je het maximale rendement van die motor, gegeven wat je probeert te doen.

Met een inlaat en uitlaat, wat is een goed aantal te verwachten in termen van winst?

Gewoonlijk is 10 tot 15 pk op de wielen realistisch van een koude luchtinlaat, cat-back uitlaat en tuning.

Wat is een redelijke winst te verwachten van cam en headers?

Op de vroege LS’s zagen we 30 wiel pk’s uit headers. De meer recente modellen zien we er maar zo’n 15 tot 20, omdat de bedrijven zijn begonnen met het maken van efficiëntere uitlaatsystemen. De nokkenas, waarschijnlijk nog 30 tot 50 pk. Het is wanneer je ze samenvoegt dat ze echt schitteren – je wilt geen nokkenas zonder kopstukken omdat je veel vermogen opoffert, zoals het hebben van een tuinslang van 2,5 cm en deze tot een halve inch insnoeren. Overal van 60 tot 100 pk is niet uitgesloten wat betreft winst met een inlaat, nok, headers en uitlaat.

Veel jongens met enorme aantallen gebruiken E85. Wat is de prestatiewinst daar?

Op een combinatie met alle motoren is het meeste dat ik van E85 heb gezien ongeveer 20 pk aan de band, alleen al door een verandering van brandstof. Stel dat er een LS met turbo binnenkomt, hij levert 700 pk aan de band op 93. Als hij het juiste brandstofsysteem heeft en we zetten hem op E85, haalt hij meestal 60 tot 80 wielen op alleen uit brandstof – dezelfde boost, dezelfde al de rest. Het is enorm.

Willen veel mensen te veel macht voor het geld dat ze te besteden hebben?

Ja. Ik probeer mensen uit te leggen dat het erg duur is om goedkoop te gaan. Als je een set headers op eBay ziet voor $ 200, maar al deze andere kwaliteitsheaders zijn $ 800 tot $ 1000, dan krijg je waar je voor betaalt. Het is een bedrijfstak met besteedbaar inkomen. Als je het je niet kunt veroorloven, spaar dan door of doe het niet.

  Nissan is making it easier to buy a car from home with Nissan@Home

Waar willen mensen goedkoop naartoe?

Brandstof injectoren. En u moet uw tuner vragen voordat u koopt. Er is iets dat injectorgegevens wordt genoemd, meerdere verschillende tabellen in uw afstemkalibratie. Als die nummers niet beschikbaar zijn of onjuist zijn, zal uw auto niet goed rijden. Een goede set injectoren voor een LS-motor om een ​​wiel van 700 of 800 te maken, kost meestal rond de $ 1.000, en je krijgt injectorgegevens die je nodig hebt om goed te kalibreren. Je kunt dezelfde injectorgrootte op eBay vinden – ik heb ze gezien vanaf $ 200 – maar ze worden niet geleverd met injectorgegevens en ze zullen nooit goed werken.

Ergens anders beknibbelen mensen?

Ik benadruk het belang van brandstof met een octaangehalte van 93.

Mensen kopen goedkoop benzine na een deuntje?

Het is niet te geloven. Ik heb mensen gehad die me een gloednieuwe Corvette brachten, er $ 20.000 op lieten vallen, het ontploft op de dyno, en kwamen erachter dat ze het goedkoopste octaangehalte hebben. Dat is zo’n algemeen iets. Het is zo belangrijk om 93 hierin te gebruiken, niet alleen voor kracht, maar ook voor een lange levensduur. U loopt waarschijnlijk 20 tot 30 pk op de wielen mis door goedkoop gas te gebruiken. En het is ook niet gezond voor de motor.

Welke delen van de motor negeren mensen ten koste van de melodie?

Oponthoud. Modernere auto’s zijn subframe-voertuigen met veel rubberen bussen voor een soepele rit. Naarmate je meer kracht begint te maken, kun je mogelijk wielhop krijgen – al die rubberen bussen buigen en draaien in plaats van stijf te blijven en de kracht naar de grond te brengen. Wielsprong is een zeer zware toestand voor het voertuig, omdat je dat aan- en uitzetten in een fractie van een seconde krijgt en het kan onderdelen breken. Iedereen wil vermogen voordat hij ophanging of andere componenten doet die helpen om het vermogen aan te kunnen.

Is dit een ander onderwerp om met de tuner over te praten?

Absoluut. Als het een kwaliteitstuner is en ze geven om de klant, dan zijn ze bereid met je te praten. Bel de winkel die je gaat gebruiken en zeg: “Ik ben op zoek naar dit soort kracht, moet ik de ophanging upgraden? Wat raden jullie aan?” Deze jongens rijden in wezen twee of drie verschillende gemodificeerde auto’s per dag. We krijgen te voelen hoe elk onderdeel voelt. Als iemand me zou vragen: “Ik wil mijn voertuig verlagen, heb ik schroefsets nodig of moet ik verlagingsveren doen?”, kan ik zeggen: “Ik heb in deze auto met schroefsets gereden, hij reed niet erg goed, maar hij stuurt goed , dus als je je geen zorgen maakt over de rijkwaliteit, ga dan voor schroefsets; als het een daily is en je wilt rijkwaliteit, wil je verlagingsveren. Wij hebben ervaring met deze onderdelen en kunnen u meestal vertellen wat werkt en welke bedrijven achter hun product staan.

Als je ooit een aanbeveling over een koppeling wilt, bel dan een winkel omdat ze meerdere auto’s met aftermarket-koppelingen hebben gereden, meestal een paar per dag.

Niemand houdt van de man die om alle gratis informatie vraagt ​​en nooit langskomt. Maar als je bereid bent ze te gebruiken voor afstemming, zouden ze bereid moeten zijn om met je te praten over wat ze aanbevelen en wat ze willen dat je gebruikt.