Biden orders new ‘right-to-repair’ rules for consumers

Posted on

President Joe Biden zal de Amerikaanse Federal Trade Commission opdracht geven om nieuwe regels op te stellen die moeten voorkomen dat fabrikanten de mogelijkheid van consumenten om producten in onafhankelijke winkels of alleen te repareren, beperken, zei een persoon die bekend is met het plan.

Hoewel het agentschap uiteindelijk zal beslissen over de omvang en reikwijdte van de bestelling, wordt verwacht dat de presidentiële recht op reparatie-richtlijn fabrikanten van mobiele telefoons en aannemers van het ministerie van Defensie als mogelijke gebieden voor regulering zal vermelden. Techbedrijven, waaronder Apple en Microsoft, hebben beperkingen opgelegd aan wie kapotte consumentenelektronica zoals gameconsoles en mobiele telefoons kan repareren, wat volgens consumentenvoorstanders de reparatiekosten verhoogt.

De order zal naar verwachting ook ten goede komen aan boeren, die te maken hebben met hoge reparatiekosten van tractorfabrikanten die eigen reparatietools, software en diagnostiek gebruiken om te voorkomen dat derden aan de apparatuur werken, volgens de persoon die om anonimiteit verzocht om de actie te bespreken voorafgaand aan de officiële aankondiging.

Het executive order, dat naar verwachting in de komende dagen zal worden vrijgegeven, is in grote lijnen bedoeld om “meer concurrentie in de economie te stimuleren, in dienst van lagere prijzen voor Amerikaanse gezinnen en hogere lonen voor Amerikaanse arbeiders”, zei de economisch adviseur van het Witte Huis, Brian Deese. Vrijdag.

De inspanning van de regering-Biden komt omdat de Europese Commissie ook plannen heeft aangekondigd voor nieuwe recht op reparatie-regels voor smartphones, tablets en laptops. Milieuactivisten hebben gezegd dat beperkingen op reparaties verspilling aanmoedigen door consumenten meer kans te geven om beschadigde items weg te gooien vanwege de hoge reparatiekosten.

  Biden administration, auto leaders want 'seamless' EV charging station use

Maar technologiebedrijven en fabrikanten hebben gewaarschuwd dat het openen van toegang tot onderliggende software en diensten Amerikanen in gevaar zou kunnen brengen, van onjuist geïnstalleerde batterijen op technische apparaten tot aanpassingen aan tractoren en ander zwaar materieel die milieu- en veiligheidssystemen zouden kunnen omzeilen.

Het bevel zal naar verwachting een aantal andere acties omvatten die bedoeld zijn om de landbouwsector te stimuleren, waaronder nieuwe regels die het voor koeien-, varkens- en pluimveehouders gemakkelijker maken om grote verwerkers aan te klagen als ze onderbetaald worden of represailles tegen hen nemen. Biden’s actie zal ook een beroep doen op het ministerie van Landbouw om de huidige etiketteringsregels voor “Product of USA” bij te werken om bedrijven te beperken in het etiketteren van voedsel dat in het buitenland is geproduceerd als van Amerikaanse makelij, zelfs als het in eigen land is verwerkt.

De VS zullen ook investeren in nieuwe en regionale markten om de concurrentie te vergroten en de invloed van dominante verwerkers te verminderen, zei de persoon. De Associated Press maakte eerder melding van de geplande landbouwacties.

Het uitvoerend bevel van Biden zal ook nieuwe regels bevatten voor de luchtvaartindustrie die restitutie van bagagekosten garanderen als de bagage van een passagier niet op tijd arriveert. De kosten voor internetservice tijdens de vlucht worden ook terugbetaald als passagiers volgens de nieuwe regels geen verbinding kunnen maken.

Gerelateerde video:

  The Car That Pioneered Affordable Fun: Is It Still Affordable at $32k?